2012. szeptember 28.

Berlin és a japán virágok



  • Berlin szépnek nem szép, de nagyon érdekes város.
  • Eddig egyszer jártam Berlinben, 1989 augusztusában. Pár hét múlva megnyíltak a határok, pár hónap múlva leomlott a berlini fal. Akkor két városban jártam, Keletberlinben, és pár órára Nyugatberlinben. Most egy városban, egy fantasztikusan kontrasztos városban voltam.
  • Rengeteg az építkezés, rengeteg az új, a modern, minden a jövőbe néz, mégis minden a múltról szól.
  • Akik lakják, akik szeretik, azt mondják nagyon élhető város. És én, egy hét tapasztalattal, ezt el is hiszem.
  • Sokan lakják, mégsem zsúfolt. Kényelmes és ráérős.
  • Berlin bicajos város, és ezt én például nagyon irígylem. Nem attól bicajos város, hogy rengeteg bicajút/sáv van (mert van), hanem attól, hogy ahol nincs, ott is teljesen természetes, hogy a kerékpárosok is egyenrangú, közlekedő emberek, nem valami renittens csodabogarak. Dugóban, metróban, járdán, parkolóban, mindenütt.
  • Berlinben 122 ezer köztéri lámpa van. Ebből 44 ezer gázlámpa.
  • Jó volt Apuval tölteni, pontosabban átbeszélgetni egy egész hetet, és nagyon izgalmas volt 1000 km-re az otthontól randizni az óra alatt azzal, akivel (nagy boldogságomra) amúgy megosztom a mindennapjaimat.



Az a bizonyos viágóra - A város tetején




Charlottenburg - Egy a 44 ezerből - Makkszezoni habzsolás 


A helyzet az, hogy a fenti pontok mindegyikéről minimum tíz oldalt tudnék még értekezni ... amit most nem teszek ... Élje csak meg mindenki maga a saját történeteit ...

Apuval a Reistag-kupolában - Két kis hangya az utolsó képen


 



7 megjegyzés:

  1. Pedig értekezhetnél! Hol a padlásszobából a kép, vagy róla stb. , stb. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem értekezem! Olvasdd el fent az indítószöveget! Szóval most indulok fonalat venni, (megint kevés lett) aztán haza szöszmötölni. :)

      A padlásszoba képek nem lettek publikálhatók, mert az út közepén megadta magát a fotógépem, és telefonnal sötétben nem túl nyerő, de azért majd mutatom neked, hogy hol is ...

      Törlés
  2. :) Hú, az a Reistag kupola! Tényleg el kell menni. :)
    (egyszer voltam, amikor termelési gyakorlaton voltunk a fősulival '85, és persze, el is vesztem én egyedül, a ruhagyárban lemaradtam az akkor még sehol sem látható számítógépes gyártáselőkészítésről és csak a lézeres szabásra értem oda. Csak ez érdekelt volna az egész három hétből, aztán egy újságvásárlás miatt rossz lukon mentem le a metróba... De ez csak kelet volt, elvégre a kelet vendégei voltunk.) :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fősulival Berlinben ??? Te hova jártál fősulira? Amúgy ciki lett volna ha megindulsz, 1: mert a Reistag Nyugatberlinben volt, 2: Az üvegkupola csak 2000-re épült meg. :)

      Törlés
  3. Très jolis travaux de crochet, très joli blog !
    Bon weekend
    Anna

    VálaszTörlés
  4. Is this Katia darling yarn? Did you finish the shawl? Do you have a raverly profile where I can see it finshed? I have the same yarn and do not know what to do with this... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) http://teszekveszekvacakolok.blogspot.hu/2014/01/ez-tel-olyan-mintha-osz-lenne.html

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...