2014. április 3.

Réka csipkebolerója ...

... pont egy éve készült el. Akkor azt ígértem, hogy majd a leányzón mutatom is. Őrült jól állt rajta a fekete kis koktélruhájával, de a fene sem gondolta, hogy egy év alatt nem tudunk sort keríteni arra, hogy rajta is lefotózzuk. Hiába, még mindig csak szokom, hogy milyen az, amikor önállósodik a gyerek.

Már mutattam félkészen, most pedig mutatom azokat a képeket, amiket pont egy éve készítettem ... vállfán.

A könyvespolc előtt:


és ellenfényben:


Részletek:


Az egész pontosan 10 dkg lett, Alize Miss fonalból (2-es horgolótűvel). Ami persze azt jelenti, hogy két gombóc pont nem elég.


És itt a minta:


Az hozzá tartozik a dologhoz, hogy bár Réka elég picike, a fonalam is vékony volt, úgyhogy a mintánál jóval több virágocskát kellett készítenem. A blokkocska harmadik körével mindig hozzá horgoltam az előzőekhez. Ez kicsit több figyelmet igényel, viszont a végén nem kell varrogatni. Mondjuk a szálak elvarrása így sem kis meló. A háta közepén kezdtem, és közben méregettem, hogy mekkorának kell lennie. A végén még körbehorgoltam egy laza legyező mintával. Mielőtt elkezdtem volna az ujját és az oldalát összehorgolni, gyorsan blokkoltam egyet, kihasználva, hogy még szépen kifektethető.

Hogy teljes legyen a szett, horgoltam hozzá egy picike táskát is két nagyi-négyzetből:
5 megjegyzés:

 1. Wonderful crochet work!!! I looooove the yarn and the pattern! The little bag is gorgeous! Thanks so much for sharing!
  Have a fabulous weekend!
  Hugs from Portugal,
  Ana Love Craft
  www.lovecraft2012.blogspot.com

  VálaszTörlés
 2. Your vest is super-cute! Love the yarn and color too. The little bag goes with it perfectly.

  VálaszTörlés
 3. Gorgeous! And I was thinking that pattern could really be used for any square! thanks so much for sharing on craft schooling Sunday!

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...