2012. november 13.

Még csak ősz van!


Most lehet, hogy nagyon félreérthető leszek, de nekem nem tetszik, hogy november első felében, már minden a karácsonyról szól. Még nincs itt az ideje! Még csak ősz van! (Idén úgyis későn kezdődött az igazi ősz, amúgy nagy örömömre.)ADVENT a karácsonyra készülés ideje.  Advent lenne eredetileg a lenyugodás ideje, az összegzés, a lelkünk ünneplőbe öltöztetésének az ideje. Az lenne az ideje annak, hogy rég nem látott barátokkal, habos kakaó és illatos sütik mellet beszélgessünk a gyertya fényénél, hogy ráérősen sétálgassunk, nézelődjünk a karácsonyi vásár pavilonjai között, aztán igyunk egy puncsot, hogy meg ne fagyjunk, vagy eltöltsünk egy egész délutánt egy könyv áruházban, hogy megtaláljuk a szerettünknek leginkább illő ajándékot. Kicsinosítsuk a fészkünket, hogy öröm legyen benne lenni az egyre hosszabb estéken. Sütni-főzni, mézeskalácsot díszíteni, megtölteni újra a bádogdobozokat ...... És persze odakucorodni a kanapéra, a kockás takaró alá és horgolni szivecskét, fenyőfát, csillagot és hópihét.

És rögtön el is érkezünk a nagy ellentmondáshoz. Mai rohanó világunkban viszont ez az év legőrültebb, leghajtósabb időszaka. Kezdődik a munkával, ahol ugye a gazdasági év zárása, a leltárok, a minősítések ... ki mit dolgozik, de minden, minden ilyenkorra sűrűsödik akaratunk ellenére is. És akkor mit tesz a gondos háziasszony. Próbál mindent, amit csak lehet egy kicsit előrecsúsztatni. Igen, pontosan tudjuk, hogy advent idején nem lesz időnk odakucorodni a kanapéra, a kockás takaró alá és horgolni szivecskét, fenyőfát, csillagot és hópihét. De, most MÉG CSAK ŐSZ VAN!

Vallomás: Az elkövetkező másfél hónapom maga lesz az őrület. Két darab lakás felújítása, a valahogy észrevétlenül felnőtté lett gyermek költöztetése (+vizsga időszak), egy nagy kupac születésnap és naná hogy munka-hegyek. Most még itt van fölöttem a vihar előtti csend (úgy ahogy) úgyhogy bevallom odakucorodtam a kanapéra, a kockás takaró alá és elkezdtem horgolni szivecskét, fenyőfát, csillagot és hópihét. Pedig, MÉG CSAK ŐSZ VAN! Úgyhogy még nem mutatom meg .... majd ADVENTkor ...A makkocskát kicsit másképp csináltam. A háromráhajtásos pálcák helyett két sor egyráhajtásost csináltam. A második sorban lévőket fogtam össze négyes csoportokba. A levél 10 láncszemmel kezdődik a baloldali nyílnál. A széle színe pedig a jobboldali nyílnál indul.

Még csak ősz van!

7 megjegyzés:

 1. :) Jé! Nekünk is westynk van!:) Illetve a lányomnak,de miután elköltözött, itt maradt nekem a kutyus.:)
  Igen,teljesen igazad van, és én is minden porcikámmal rugódozom az ellen,hogy pont az az időszak,ami régen az elcsendesedés, befelé fordulás időszaka volt és kellene hogy legyen,az ma az őrült rohanásé és kapkodásé. Sok nő olyan munkahelyen dolgozik,ahonnan nem tud kiszakadni,én hála Istennek,a néha bolondok háza ellenére is,mégis tudok lassítani.
  De azért horgolom a hópelyheket.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) A kutyi a nagylányunké, nem velünk él, de ha a gazdija elutazik, szívesen "nagyszülősködünk" kicsit.Egy kis tündér, és nem teljesen westy, csak annak mutatja magát, menhelyi befogadott jószág.

   Törlés
 2. A karácsonnyal kapcsolatban teljesen egyetértek veled. Utóbbi években már október végén a boltokba kerültek a karácsonyi dolgok. Hála Istennek idén később kezdték. Viszont a karácsonyi készüldés már dolog. Amikor az ember sk csinál dolgokat, azt időben kell elkezdeni. Bár nekem azokhoz is hangulat kell.
  Nagyon édes ez a makkocska.
  Kitartást s lakások felújitásához, a gyerkek költözéséhez. Nálunk idén ősszel költöztek a "titokban" felnőtté vált gyerekeim Oslóba tanulni. Mit mondjak, kicsit megviselt a dolog.....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Persze, túl leszünk rajta. Az életnek meg van a rendje, és addig jó, amig rendben halad.

   Törlés
 3. Nagyon helyesek a horgolmányok! Most találtam rá blogodra, s nagyon tetszenek munkáid! Nagyon jó, hogy mintákat is leírod, sok magyar oldalon nem teszik! Ez nagy segítség.

  VálaszTörlés
 4. Még csak ősz, de annak is mindjárt vége. Megértelek, nagy teher lesz most rajtad! Kucorodj most sokat, hogy bírd azokat a hajtós napokat! Egy kakaóra, ha felmegyünk naffaluba összejövünk! Egyébként engem is elkap a pánik mindig, hogy minden rendben lesz-e. Mi november végén költöztünk át az új házba , na az egy kicsit sűrű volt, de a két lakás felújítás nem lesz semmi. Jeszikém kitartás!!! Makkocskák aranyosak! A hópelyhet el tudom képzelni milyen gyönyörű, mivel nekem már van egy csodaszép tőled!

  VálaszTörlés
 5. So beautiful!! Thanks for sharing :-)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...