2013. június 18.

Ez így gömbölyű ...

... gömbö-gömbölyű ...Andi megmutatta, hogy feltöltötte az ajándékos dobozát ... Óóóó ... ajándékos doboz! ... Már én is olyan sokszor gondoltam rá, hogy kellene egy ilyen ... Jó rég írtam is róla ... De nem lett ...


... Most meg lett ... No, azért lett főként, mert hétvégén valószínűleg ki is ürül, de ilyenekkel bármikor szívesen újratöltöm ... Illetve vannak még más ötleteim is ... Meg mindenféle maradék fonalaim is ...


Ahogy készül:


 • Először egy kis játék a színek összeválogatásával,
 • aztán meghorgolom a két kis kupakot, azaz a gömböcske két felét, a fenti minta alapján. Ha nagyobb egy kicsit a gömb, akkor 1-1 rövidpálca kört is készítek még, már szaporítás nélkül.
 • Rövidpálcákkal összehorgolom a két felet, közben amikor még befér belenyomom a hungarocell golyót, és úgy horgolok tovább. Könnyen megy az is.
 • Amikor összezártam a kört egy hamispálcával, horgolok még egy farkincát szükség szerinti hosszúságban, láncszemekkel, és úgy vágom el a szálat, hogy maradjon még kb. 10 cm az el/visszavarráshoz.
 • Ráfűzöm a fityegőt, el/visszavarrom a farkincát jó alaposan, nehogy elengedjen.
 • ÉS KÉSZ!  :)
Az első darabnál érdemes egy kicsit kísérletezgetni, hogy az adott gombócra, az adott fonallal hogyan illik szépen rá a huzat, de nem kell túlaggódni, jó a mérettoleranciája a dolognak.


Fonal: Catania és hasonló vastagságú pamutfonal maradékok. Tényleg minden apró kis maradék felhasználható!
Horgolótű:  2,5
Töltelék:  35-40 mm átmérőjű hungarocell golyó, de valami puhasággal kitömve is mutatós.
Fityegő: Én a kulcstartó alapot 120,-Ft-ért vettem, de lehet kulcskarika, karabiner, ... akármi ...


Készült még egy, de azt Réka rögtön lenyúlta megkapta, és már vitte is... Mert szerinte az volt a legszebb ... Nektek melyik tetszik?

Inspiráció innen.

14 megjegyzés:

 1. Lovely! Thank you very much for the pattern.

  VálaszTörlés
 2. Tyű a mindenit! Így ahogy van az egész kupac! Nem is tudnék választani! Mentettem is! Szió

  VálaszTörlés
 3. Hűha, ezek aztán nagyon helyesek lettek!Szuper vagy Zsuzsi!:)

  VálaszTörlés
 4. Ez fantasztikus! Köszönöm a útmutatást. Ön rendkívül praktikus. Szeretem a blog néztem :-)
  Ajka

  VálaszTörlés
 5. These are adorable, thanks so much for sharing on Craft schooling Sunday!

  VálaszTörlés
 6. Megcsináltam! Sőt. Rózsafa illóolajat csepegtettem a vatelin töltelékre, és táskaillatosító kulcstartó lett. Népszerű lett, most sorozat-gyárthatom a családnak-barátoknak. Köszönöm a mintát! :)

  VálaszTörlés
 7. Szia! Éreklődöm, hogy csak egyszer van 2 szemnyi sormagasítás? Köszönöm

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Minden kör sormagasítással kezdődik, de ha úgyis színt váltasz, lehet a kör egy másik pontján is kezdeni. Sőt lehet eleve egyráhajtásos pálcával kezdeni az új színt. Az úgy történik, hogy csinálsz egy kezdőhurkot a horgolótűre, aztán egyet ráhajtasz és utána szúrsz az előző kör láncszem-közébe, és lehorgolod az egyráhajtásos pálcát. Ebben az esetben értelemszerűen nem kell a sormagasítás. Remélem ez így érthető. :-)

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...