2014. február 27.

Molly kutya kabátkája

Minden szempontból elúsztam ezzel a bejegyzéssel...
  • Először is mindjárt itt a tavasz ... sőt ... Szóval alaposan megyünk ki a kutyakabát szezonból ... Hál'Istennek ...

  • Másrészt pedig, ezt a kabátkát már két éve készítettem. Azóta nem tudtam összehozni egy nyamvadt bejegyzést róla (mondjuk legalább télidőben) ... de, most a hónap elején megígértem ... remélem hasznos lesz valakinek.
Ezzel a szöveggel tettem akkor közzé ...

"2012. január 31. 
Kutya hideg lett! De, nálunk a vendég kutyáknak is arany élete van. A szakember (kutyakozmetikus barátnőm) azt mondta, hogy kell kabát, úgyhogy lett kabát. Aggódó pótgazdi (én) nekiugrott, és a következő séta már termobéléses, virágos, meleg kabátkában abszolválódott. Lehet, hogy kicsit kezdek nagymamásodni?"

... ezt a fényképet:





Az alap instrukciók a következők voltak: "főleg a pociját takarja, mert onnan jön a hideg, ott kevesebb a szőr, és ott vannak a mindenféle szervei".

Én sem akartam túllihegni, de Zsuzsi mondta, hogy ilyen hidegben azért kell. És lett. (Akkor súlyos mínuszok voltak.)

A szabásminta úgy készült, hogy magam elé vettem a kutyát és alaposan megnézegettem ... kicsit furcsállta is ...
Aztán megrajzoltam az elképzelésem, és jó nagy ráhagyással kivágtam. Majd fogtam a kutyát és rápróbáltam a skiccpausz mintát ... na ezt már nagyon furcsállta ...

Igazgatások, korrigálások után ez a minta született:


A minta mérete persze függ a kutyus méretétől.
A felnőtt westy típus mérete leleshető a cm osztású vágólapomról.


Kiszabtam a rucit pamutvászonból, vatelinból és termovelúrból. Összevarrtam a három réteget, és körbeszegtem ferdepánttal. A nyakára és a pocijára próba után felvarrtam a tépőzárakat. A próbánál derült ki, hogy a popsijánál kell egy szűkítő, hogy csini legyen, így én ezt utólag készítettem el, de a következőnél már a rétegeket beszűkítem, úgy szebb lesz.

Két év alatt jól bírta a kis cucc a strapát, csak a tépőzár kopott ki nagyon. Úgyhogy idén kicseréltem a pociján a tépőzárat, és a tépőzár alá fogva felvarrtam három kis gombolófület kalapgumiból, és három gombot. Így biztosabb a záródás. A nyakát inkább összevarrtam, így praktikusabb, simán átdugja rajta a buksiját.

Hát ennyi... És a hétvégén megint nálunk vendégeskedik a kisasszony... de remélem akkor már nem is lesz szükség kabátra ... neki legalábbis ...



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...