2012. október 13.

Teszek-veszek-próbálgatok ...

... mert a nyári/nyárutói jövés-menés után most van egy rakás befejezendő projektem ... ami tök jó, amúgy ... de odafigyelést, helyet, időt igényel... Ami még nincs ... Addig pedig tilos új projektbe kezdeni! ... Viszont itt vannak ezek a szép szines pamutfonalaim (Catania + 2,5-es tű) ... és annyi szép minta van ... Kell egy kis szöszmötölés a lelkemnek ...

1. Találtam egy mintát, egy blogon, leírás nélkül. Az nem baj, lehet szaszerolni: azaz nézegetni, próbálgatni, bontogatni, rajzolgatni.



Mivel minden sor más színnel készül (nálam összesen 5 szín, de mindenképpen páratlan legyen), a teljes káosz elkerülése végett kénytelen voltam elvágni a fonalakat. Így viszont nemigen érdemes visszabontani, úgyhogy valami kis szütyő lesz belőle egyszer. Rékának már vannak ötletei.

2. A "Granny" a végtelenségig variálható ... ez a szép benne. Ezt a csíkozási megoldást valahol egy képen láttam, és muszály volt kipróbálnom, méretet vennem róla. Azt pl. most tapasztaltam, hogy úgy lesz szép, ha a 3-3 erp közé nem csinálok láncszemet. (érthető ez?) Így egy kicsit tömörebb, és jobban kirajzolódik a minta.



Szerintem ez a minta majd egy takaróban realizálódik, valami kellemes, kicsit bolyhos fonalból. Úgyhogy nem vágtam el a szálakat, és a fotózkodás után gyorsan le is bontottam. De a színkombináció nagyon tetszik.

3. Hullámos. Klasszikus minta rajzocskája akadt a kezembe, nosza rajta ... A mintán annyit változtattam menet közben, hogy a színeket elválasztó kispálca sorból inkább kettőt csináltam. A képen látszik mindkét variáció ... nemhiába, próba ... más-más hatás, lehet dönteni.



Ezt se bontom le, na nem. Tolltartócska lesz belőle, igény szerint sürgős (minden sürgős ...) munkában.

Szóval: próbálgatni jó, szórakoztató, inspiráló ...
... most jut eszembe, nyaraláskor is csináltam egy ilyen próbálgatós délelőttöt ... kutakodok egy kicsit a fotógépemen ... aztán jövök még!

6 megjegyzés:

  1. wow ... nagyon szép! Szeretem ...

    VálaszTörlés
  2. wow! I love the pattern on the top pic! It looks great!

    VálaszTörlés
  3. yes I agree, the pattern at the top is way cool!

    VálaszTörlés
  4. Your color choices are terrific! Makes me want to grab my hook!
    TracyAnn from www.crochethappy.com and http://asktracyann.crochethappy.com

    VálaszTörlés
  5. Interesting stitch patterns! The last one is mine (I recognized the drawing), but now it has been updated, because it had some errors. here is the new one:
    http://lanasdeana.blogspot.com/2011/12/wave-blanket-pattern.html
    I love your colour selection.
    Greetings,
    Ana BC

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh yes! Thank you! Were made in a small pencil case.
      http://teszekveszekvacakolok.blogspot.hu/2012/11/tolltarto-minta-probabol.html


      I really like your blog.
      :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...