2016. február 1.

Nyak- és vállmelegítő...

...Annás kertjéből.

Persze én csináltam, nem a kertben szedtem. A mintát viszont Annástól kaptam, nem először, merthogy nagyon szeretem a mintáit és a stílusát. Tényleg úgy gondolom, hogy kaptam, mert ajándék ez..., de a valóságban úgy történt, hogy megjelent tőle egy nagyon hasznos, jól érthető könyvecske, jó sok szebbnél szebb horgolt nyakbavaló mintájával. No arra rögtön lecsaptam... És ez volt amit először meghorgoltam belőle. (Azóta már mást is, meg van amire már megvan a fonalam :) 


Remek rajzos-fotós-szöveges leírások, létező fonalak... Tényleg csak neki kell ülni, és élvezni az alkotás örömét és sikerét. 
Na jó, persze ahány kéz horgolja... Szóval azért nekem mindig egy kicsit máshogy készül. Most például úgy döntöttem, hogy egyel több kört horgolok, mint ami a leírásban szerepel. Jól tettem, de hogy milyen kevéske fonalam maradt, azon Tofu kutyám is elcsodálkozott: Hát így...

Fonal: Drops Baby Merino (Isteni finom, puha) 150 g
Tű: 4,5
Minta: itt

Ajándék lett a nyakmelegítő, egy tulajdonképpen számomra ismeretlen játszótárshoz vitte a postás.
No, erről is szeretnék picit mesélni:

Barátnőm invitálására, úgy egy éve, beléptem egy facebookos zárt játszócsoportba. Ez a PIF (azaz Pay It Forwad játék). A lényege, hogy a játékos (aki éppen soron következik) felajánl egy kézműves terméket, amit majd elkészít egyedi igények szerint annak a játékosnak aki lecsapott az ajánlatára. Ha pedig valaki lecsapott valamire, három napon belül neki is meg kell tennie a felajánlását. Az ajándék elkészítésére 3 hónap áll rendelkezésére. Amíg elkészül a mű, a játékosok egyeztetnek, kérdezgetnek, csigázzák a kíváncsiságot és fokozzák a hangulatot sejtelmes részletfotókkal, akár barátságok is születnek. Ha megérkezett az elkészült mű, szabad a készítő, újra csapkodhat kedvére. Mi kézművesek szerintem mind tudjuk, hogy amellett, hogy jó kapni (meg nagyon izgi várakozni) milyen jó adni. Méghozzá olyat amit mi készítettünk, olyanra amit a megajándékozott szeretne, pedig lehet hogy nem is ismerjük. Meg ki lehet próbálni olyan mintákat is, amit magunknak, meg a szűkebb környezetünknek már nem csinálnánk meg, mert pl. csurig van már a kendős-kosár... És pl. nekem horgolós létemre, gyönyörű szép kötött holmiim (is) lettek. Majd mutatom őket szépen sorban. Szokás a plusz meglepi küldése is. Ez esetben az én meglepi ajándékom egy színben passzoló csomózott karkötő volt. Jó volt megint csomózni is.


Nos ennyi röviden e nagyon kedves, közösségformáló játék lényege. Nálam pedig megjelenik egy új cimke: PIF-játék3 megjegyzés:

 1. Wonderful scarf! I love also de color!
  Hope you have a nice week!
  Hugs and love from Portugal,
  Ana Love Craft
  www.lovecraft2012.blogspot.com

  VálaszTörlés
 2. love it, and so happy to see you on craft schooling Sunday after quite some time! hope to see you again soon!

  VálaszTörlés
 3. Hű, ez a minta nagyon jól néz ki ilyen igazi türkizkékben :) És nagyon, de nagyon boldog vagyok, hogy szereted a mintáimat, a könyvemet :) Olyan szépeket írtál, hogy fülig ér a szám :) Köszi!

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...