2012. április 11.

Granny puzzle ...

... hogy hány darabos, azt én már nem is tudom.

Február közepén kezdetem neki egy pamuttakarónak. A alap blokkok készítése során sokszor változott a koncepció. Próbálgatás, rakosgatás, rajzolgatás, szinezgetés és számolgatás ... Miből mennyi mi mellé és hány deka (Ft)? Szép lassan összeállt a kép (a fejemben). 105 db blokkocska. 7x6 db granny sguare, pontosabban hexagon (nagyi féle hatszög) és 7+26+30 db hatszögletű spirál. Először kékkel akartam keretezni és összedolgozni a blokkokat, de aztán (fonal vásárlás után) rájöttem, hogy az úgy nagyon sötét lesz oda, ahova szánom, úgyhogy inkább fehér és egy kis orgona lesz a keret.

Megtörtént a pótfonal vásárlás. (A többlet kékből egy párnahuzat lesz.) És innentől már csak horgolni horgolni horgolni kellett. Jó kis blokkok ezek, különösen a spirál nagyon egyszerű, bárhol elő lehetett kapni.

Végülis a napos, ámde hideg, szeles húsvét is sokat dobott a dolgon, így tegnap elkészült a 105-ik hatszögecske is. HURRRÁÁÁÁ!!!!! Már "csak" összeállítani kell ...

Elégedett láblógatás 105 db hexagon mellett
...gondoltam én.

És ekkor jött a kirakósdi:
Ajaj! Ez így nem lesz jó! Nem tetszik, konkrétan nagyon nem tetszik. Pont a lényeg nem rajzolódik, a hétféle nagyihatszög mintája.

Megkezdődött tehát a tilitoli a rendelkezésre álló készletből:
És végül összeállt az ÚJ koncepció:

Ez tetszik, de a lényeg rögtön látszik is: Jó sok kis puzzle-darab hiányzik még a képhez.
Ha jól számoltam (bár teljesen bele vagyok már zavarodva), fehérből 23, lilából 9 hexagon hibádzik még. Igazán pedig úgy lenne szép, ha körbe venné még egy lila keret, ami újabb 44 db spirál, de lehet, hogy ott majd csalok egy kicsit.

Szóval, jöhet a számolgatás, a pót-pótfonal vásárlás, és a horgolás horgolás horgolás.
Sebaj, messze van még a nyár!

8 megjegyzés:

  1. QUE BELLEZA!!ME ENCANTA TU BLOG,YA TE SIGO,DESDE ARGENTINA,AMOR Y PAZ EN TU VIDA!

    VálaszTörlés
  2. Hola! felicidades por tu blog. Tu creacion es hermosa, muy buena combinacion.
    Tienes el patron? Gracias, desde Mexico.

    VálaszTörlés
  3. muy lindo!!! y que paciencia la tuya!!!

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szeretné a hatszögletű spirál mintát meghorgolni, de sajnos sehol nem találom a leírását! Kérhetném a segítségét? Köszönettel Bencsik Gabi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...